Manganphosfatering
Fordel: Nedsætter friktion

"...nedsætter slid, friktion, forbedrer glideevne og giver tørsmørende egenskaber.."

Manganphosfatering
Fordel: Elektromagnetisk isolerende

"..en manganfosfateret overflade er elektromagnetisk isolerende hvilket b.la. anvendes ved overfladebehandling af magnetstål i elektromotorer"

Manganfosfatering
Finish: Mat sort / Mørk grå

"Manganfosfatering giver mat sort / mørk grå overflade afhængig af basismaterialets legeringssammensætning"

Manganfosfatering

Grundlæggende viden

Manganfosfatering er en kemisk proces som genererer finkrystalliske fosfater i en kapillær overfladestruktur som er vand uopløselig. En manganfosfateret overflade kan optage optil 13 gange mere olie, voks eller sæbe i forhold til en ubehandlet metaloverflade. Disse fordele anvendes eksempelvis i motor- og geardele til at nedsætte slid, friktion, forbedre glideevne og tørsmørende egenskaber. Manganfosfatering er i sig selv begrænset korrosionsbeskyttende men i kombination med oliering af emnet opnås en god korrosionsbeskyttelse grundet overfladens forbedrede absorbering. En Manganfosfateret overflade er duktil og beskytter emnet uanset geometri hvilket også giver beskyttelse af boringer samt indvendige sider af emnet.

Tekniske data

Basismateriale: Jern, Støbejern, Stål


Lagtykkelse: 1,5 til 10 my

 
Farve: Afhængig af basismateriale i farvespektret mat mørkegrå til mat sort.

 

Max. emne dimensioner: 650mm X 540 mm X 340 mm   Max. emne vægt: 50 Kg.


Optioner(Efterbehandling):

  • Oliering: Som standard olieres emnerne. Som option udelades dette hvis manganfosfatering skal  anvendes som primer før maling eller lakering.
  • Afbrintning: I forbindelse med forbehandling og belægning vil der opstå brint, hvilket kan medføre brintskørhed i stål. Derfor bør man, hvis der er tale om højstyrkestål, få emnerne afbrintet.

 

Elektromagnetisk isolerende

Elektromagnetisk isolerende

En manganfosfateret overflade er elektromagnetisk isolerende hvilket b.la. anvendes ved overfladebehandling af magnetstål i elektromotorer.

Som primer før lakering

Som primer før lakering

Manganfosfatering kan med fordel anvendes som primer før maling / lakering da det giver en basal korrosionsbeskyttelse med en særdels god vedhæftning af farve/lak. I disse tilfælde udelades oliering af emnet i forbindelse med Manganfosfateringsprocessen.

Gear & Motordele

Gear & Motordele

En manganfosfateret overflade kan optage optil 13 gange mere olie, voks sæbe m.v. i forhold til en ubehandlet metaloverflade. Disse fordele anvendes eksempelvis i motor- og geardele til at nedsætte slid, friktion, forbedre glideevne og for at give tørsmørende egenskaber for at reducere risiko for koldsvejsninger.

Værktøj

Værktøj

Manganfosfatering giver en mat sort / mørk grå overflade afhængig af basismaterialets legeringssammensætning. Disse design karakteristika + korrosionsbeskyttelse anvendes b.la. I forbindelse med overfladebehandling af værktøj.

Billed galleri: Manganfosfatering