Hvorfor overfladebehandle med PTFE Glidelak ?

I de tilfælde hvor det ikke er teknisk muligt eller uhensigtsmæssigt at anvende smøre midler så som olie,fedt eller lignende kan en friktionsnedsættende overfladebehandling (PTFE Glidelak) være et optimalt alternativ. Det nedsætter friktion, slid og eliminere risiko for knirkelyde etc. Det anvendes derfor i udpræget grad i automobilindustrien til interiør / eksteriør dele samt i bygningsindustrien(Vinduer, glideskinner etc.) ....og det har den fordel at det nærmest kan anvendes på alle materiale typer (Metal, Plast, Træ, Keramik etc.)

PTFE Glidelak: Smøring der ikke tiltrækker støv, snavs og fugt..

I åbne konstruktioner vil smøring med ex. olie, fedt og lign. ikke være optimalt da det over tid vil trække støv, skidt og herigennem fugt.
I disse tilfælde kan man med fordel behandle emnerne med med en friktionsnedsættende overfladebehandling da resultatet er en tør og ikke fedtende overflade.

PTFE : Friktionsnedsættende overfladebehandling.

Grundlæggende viden

Friktionsnedsættende overfladebehandling foretages med en vandbaseret glide lak med PTFE der har følgende karakteristika / fordele:

 

  • Nedsætter overflade friktion via en tør smørende og slidbeskyttende overflade.
  • Reducere støj og knirke lyde ved bevægelser imellem materialeoverflader / sammenføjninger
  • Behandlingen er transparent, usynlig, tør og ikke fedtende.
  • Har en høj vedhæftnings evne på mange forskellige materialetyper(Metal, plast, keramik etc.,)

Tekniske data

Grundmateriale: Metal, kunststof, Gummi, Træ, karton, Keramik etc.

 

Max. emne dimensioner: 800 mm X 650 mm X 350 mm   Max. emne vægt : 50 kg

 

Temperaturbestandighed :  -180 til +250 ° C

PTFE Glidelak er "usynlig"

Glidelakken er usynlig, hvilket er bevidst da det ofte anvendes som overfladebehandling på synlige dele, hvor man ikke ønsker visuelle ændringer(Interiør dele i biler, bygningsdele etc.)

For at kunne kvalitetskontrollere overfladebehandlingsprocessen er der tilsat et UV-belysningsadditiv til Glidelakken.  Med  UV-lys ved en bølgelængde imellem 340 - 380 nm bliver glidelakken visuelt synlig(Blålig fremtoning) jf. nedenstående billede illustration.

 

 

Reducerer tid til montage / demontage...

Behandling af skruer, møtrikker, bolte, beslag, fittings, gummipakninger etc. med en PTFE Glidelak har den fordel, at det giver en hurtigere, nemmere og mere problemfri montage og demontage af komponenter ved service.

 

 

 

Smøring der ikke tiltrækker støv, snavs og fugt..

Smøring der ikke tiltrækker støv, snavs og fugt..

I åbne konstruktioner vil smøring med ex. olie, fedt og lign. ikke være optimalt da det over tid vil trække støv, skidt og herigennem fugt.
I disse tilfælde kan man med fordel behandle emnerne med med en friktionsnedsættende overfladebehandling da resultatet er en tør og ikke fedtende overflade.

 

Eliminerer knirkelyde ved samlinger..

Eliminerer knirkelyde ved samlinger..

I de tilfælde hvor det ikke er teknisk muligt eller uhensigtsmæssigt at anvende smøre midler så som olie,fedt eller lignende er en friktionsnedsættende overfladebehandling den optimale løsning til at nedsætte friktion, slid og eliminere risiko for knirkelyde etc. Det anvendes eksempelvis i udpræget grad i automobilindustrien til interiør / eksteriør dele samt i bygningsindustrien(Vinduer, glideskinner etc.)

Hvad er PTFE ?

Hvad er PTFE ?

PTFE er en forkortelse for polytetrafluorethylen som er en aktiv ingrediens i glide lakken der giver en høj smøre- og separeringseffekt. Det er en miljøvenlig overflade behehandling der blandt andet også er godkendt til anvendelse i fødevareindustrien m.v.

PTFE er en højkrystallinsk plast, der hører til i gruppen af flourplast. Materialet kendes nok mest på den meget lave friktionsegenskab – lavest af alle plastmaterialer, også kendt som teflon. PFTE har fremragende kemikaliebestandighed mod syrer, opløsningsmidler og basiske stoffer og har gode elektriske- og dielektriske egenskaber, er UV-resistent, har ingen fugtabsorption og angribes ikke af mikroorganismer.