Kan alle emner af messing / kobber patineres ?

Når emnet fremstår ubehandlet (dvs. ikke lakeret) - og emnet ikke er større end 2300 mm X 600 mm X 300 mm - og ikke vejer mere end 150 kg - er alt som udgangspunkt muligt :-)

Patinering: Hvad koster det ?

Patinering er ikke en dyr overfladebehandlingsproces. Som udgangspunkt koster det 575 DKK / m2 dog minimum 825 DKK pr. variant der skal behandles. Priser er ex. moms og fragt og miljøtillæg. Leveringstid er 5 arbejdsdage fra modtagelse af varen. Mod et mindre ekspresgebyr kan der aftales hurtigere levering.

Hvor meget skal det patineres ?

Patinering af kobber/messing er et håndværk. Som illustration kan man i hovedtræk opnå 5 forskellige grader af patinering(farvenuancer)

Kan man ramme en helt præcis farvetone ?

Man kan komme meget tæt på en ønsket farvenuance - men Patinering er et håndværk der afhænger af kvaliteten af kobber / messing. Den ønskede farvenuance aftaler vi når vi har modtaget varen.

Patineret messing / Kobber (Indfarvning, antik, brunering)

Grundlæggende viden

Patinering af messing og kobber er det nye "sort" og aktuelt yderst hot inden for boligindretning(Bordplader, dørgreb, lysestager, lamper etc.). Pateringering af messing / kobber bliver også omfalt som "antik kobber/messing, Bruneret messing/kobber eller indfarvet messing / kobber" - kært barn har mange navne...

Tekniske data

Basismateriale: Kobber og messinglegeringer 


Lagtykkelse:
 Der ændres ikke i lagtykkelsen for emnet     

 

Max. emne dimensioner: 2300 mm X 600 mm X 300 mm   Max. emne vægt : 135 kg

 

Materiale kvalitet : Emnet skal levers fri for lak, maling, olie, tushstreger etc. 

 

Materiale udformning : Emnerne hænges / klemmes/ bindes til kroge i forbindelse med behandling i procesbade. Ved plader kan det være nødvendigt at der er boret et par 5 mm huller i pladen til ophæng. Dette aftales nærmere ved modtagelse af varen - hvor disse bores - så det giver så lidt gene som muligt.

 

Visuelt udseende: 5 forskellige farvetoner

Jf. nedenstående billede kan messing / kobber patineres i grundlæggende 5 nuancer afhængig af ønske: Fra en lettere patinerering(rør længst til venstre) til mørkebrun / antracitgrå(længst til højre) 

 

 

Kan man ramme en helt præcis farvetone ?

Kan man ramme en helt præcis farvetone ?

Den præcise farve afhænger af materialet som patineres fordi der er forskel på kobberkvalitet / legeringssammensætning af messing. Paterinering er et håndværk. Hvis muligt er det mest optimale at medsende et stykke metal af samme kvalitet - som der kan testes på - for at sikre at vi kommer så tæt på den ønskede patina som muligt. 

Kan alle emner af kobber / messing patineres ?

Kan alle emner af kobber / messing patineres ?

Alle kobber/messing emner der ikke er større end 2300 mm X 600 mm X 300 mm og hvor hver emne ikke vejer mere end 150 kg kan patineres. Emnerne til behandling skal fremstå i det rå materiale. Dvs. det må eksempelpelvis ikke være lakerede. Elektriske komponenter så som eksempelvis lamper - skal leverse adskilt - fri for ledninger, fatninger etc.

 

Hvad koster det ?

Hvad koster det ?

Patinering af messing/kobber er ikke en dyr overfladebehandlingsproces at få foretaget. Som en guideline koster det 575 DKK / m2 dog minimum 825 DKK pr emne variant. Priser er ex. moms, fragt og miljøtillæg.  Har man eksempelvis 20 dørhåndtag (med en samlet overflade under 1 m2) koster det ialt 787 DKK ialt ex moms og fragt. Ved ordre større end 50 m2 er der mængderabat. Kontakt vor salgsafdeling for nærmere info. 

Video

Billed galleri: Patineret kobber / Messing